13.11.2014

Jadesoturi

Elokuva-lavasteanalyysikurssin (?) ensimmäinen elokuva: Jadesoturi. Kyseessä on siis suomalaisten ja kiinalaisten yhteistuotantona tehty elokuva vuodelta 2006.

Itse olin aiemmin, silloin kun tämä elokuva ilmestyi, katsonut noin puolet tästä elokuvasta ja todennut sitten ettei se ole mun cup of tea. Nyt jouduin 7-8 vuotta myöhemmin katsomaan elokuvan uudelleen, ja kokonaan. Se jätti jälkeensä vain "näh"-tunteen. Ei tehnyt vaikutusta.

Mutta eihän tässä elokuvaa arvioida, vaan sen lavasteita. Ja täytyy kyllä sanoa, että upeathan ne oli. En nyt jostain syystä onnistu löytämään yhtään kuvia tähän postaukseen, mutta kyllähän niitä varmaan jostain löytyy jos kiinnostaa tarpeeksi.

Kolme asiaa, joihin piti kiinnittää erityisesti huomiota, olivat kiinalainen kylä, sepän paja ja antiikkikauppa. Kiinalainen kylä oli hieno, kuulemma se oli uusi ja rakennettu vain elokuvaa varten, mutta näytti kuitenkin vanhalta ja ränsistyneeltä. Kylän muurissa huomasin kyllä jotakin outoa: näytti vähän "tehdyltä". En osaa selittää miksi tai minkä takia, mutta se ei näyttänyt aidolta. Vaikka omalla tavallaan aitohan se oli... No toivottavasti joku älyää mitä yritän sanoa. Harmi vain, ettei sitä näytetty filmillä niin paljon.

Sepän paja oli hienosti tehty lavaste. Ilmiselväs lavaste. Elokuvaa katsellessani en ajatellut "ompas sotkuinen ja ränsistynyt talo", vaan "ompas hyvin sotkettu lavaste".

Antiikkikauppa teki vaikutuksen. Se näytti aivan täysin aidolta kaupalta. Hetken aikaa oikeasti luulin, että koko kuvausryhmä oli ahtautunut oikean kaupan sisälle. Ja sitähän lavasteilta yleensä halutaankin, tietynlaista aitoutta.

Yhteenvetona voin sanoa, ettei elokuva itsessään ollut mieleeni, vaikka kaikenlaisesta mytologiasta yleensä tykkäänkin. Lavasteet olivat kyllä hyvin tehtyjä ja loppujen lopuksi onnistuneita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti