16.11.2014

The Phantom of the Opera - Oopperan Kummitus

 

Kolmas elokuva: The Phantom of the Opera eli Oopperan Kummitus. Kyseessä on siis taas elokuva joka perustuu musikaaliin, joka puolestaan perustuu kirjaan.

Elokuvan olin nähnyt kerran aiemmin noin puoli vuotta sitten, ja oli edelleen ihan nautittava elokuvakokemus. Tällä kertaa kyllä huomasin, että Patrick Wilsonilla (näyttelijä joka esittää Raoulia) oli hieman ongelmia lip-syncingin kanssa. Ei menny ihan laulun sanat ja suun avautuminen samaan tahtiin. Muilla näyttelijöillä ei tuntunut olevan ongelmia, joten ei se välttämättä tekniikan puolen ihmisistäkään johtunut...

Mutta, lavasteet: melkein kaikki (jos ei kaikki) kohtaukset oli kuvattu studiossa. Visuaalisissa jutuissa käytettiin myös GCIta ja pienoismalleja. Sitten kolmeen asiaa, joihin piti kiinnittää huomiota...

1. Kristallikruunu/Ooppera
en muista pitikö kiinnittää huomiota molempiin näistä, vai vain toiseen, mutta upeita olivat molemmat... Tavallaan olisi järkeä jos piti kiinnittää huomiota koko oopperaan, sillä kristallikruunuhan kuului oopperan lavastukseen... Kristallikruunu piti pudottaa eräässä kohtauksessa, joten tässä käytettiin pienoismallia. Ei kyllä näyttänyt pienoismallilta, mutta ehkä kohtaukseen oli annettu loppusilaukset tietokoneella? Jos ei, niin upeaa työtä... Paljon pieniä yksityiskohtia, tykkäsin... Olisi kiva osata itsekin luoda jotain noin hienoa.

2. Hautausmaa
Lumi näytti aikalailla aidolta, mutta lavasteissa oli paljon sumukoneella tehtyä sumua... Kuitenkaan en muista nähneeni hautakivissä nimiä? Ehkä niissä oli, mutta minulla on valikoiva muisti... Muuta en osaa sanoa tästä lavasteesta tällä hetkellä. Ihan kiva, mutta näytti ihan lavasteelta.

3. Taustamaalaukset Pariisista "All I Ask Of You"-laulun aikana
Näitä ei kertaakaan päässyt näkemään kunnolla: näyttelijöiden naamat täyttivät kuvaruudun. Fondeista näkyi vain taivasta ja jotakin tummaa alhaalla. Enemmän huomioni tässä kohtauksessa kiinnitti se, että on talvi, sataa lunta, eikä Raoulilla tai Christinellä ole kylmä. Christinelläkin oli vain lyhythihainen mekko ja ohut viitta sen päällä. Tervetuloa flunssa ja nuha! Lisäksi huomion vei katon patsaat ja muut yksityiskohdat... Erityisesti se patsas, jonka takana Oopperan Kummitus piilotteli oli saatu maalaamalla näyttämään vanhalta kuparipatsaalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti