15.7.2016

Suo siellä, laattakivi täällä...

Työt teatterilla jatkuivat.

Pääsimme kahden työkaverini kanssa maalaamaan yhden näyttämön lattiaa. Lavastaja halusi että lattia maalattaisiin harmaan laattakiven ja suon yhdistelmäksi. Hän oli piirtänyt tarkat kuvat siitä mitä halusi, me vain teimme kuvan mukaan. Tietysti aloitimme tekemällä kokeiluja siitä, mitä tekniikoita meidän kannattaisi käyttää ja miten tämä oikeastaan tehdään. Päädyimme siihen, että aluksi näyttämölle ruiskuteltiin erivärisiä harmaita sekaisin puutarharuiskuilla, sitten maalin kuivuttua vedimme räpsyllä (räpsykotelo, merkkauskotelo, värilankalaite) ruudut kokoa 50x50 cm, jotka rajasimme tummanharmaalla.

Harmaan alueen kuivuttua leikkasimme suurikokoisesta suojamuovista sabluunan, joka jäljitteli lavastajan antaman kuvan vihreän ja harmaan rajoja. Vihreä alue oli kuin näyttämön etuvasemmalle valuvaa suota. Muovin lisäksi asettelimme kankaanpalaisia sopivan muotoisina alueelle johon muovi ei yltänyt.

Kun kaikki oli paikoillaan, ruiskutimme puutarharuiskuilla vihreää koko lavalle, ja jätimme koko komeuden kuivumaan.
Seuraavana päivänä ennen muovin ja kankaiden poistamista roiskimme vihreälle alueelle siveltimillä vetistä maalia roimasti: tummaa ja vaaleaa vihreää sekaisin.

Sitten poistimme muovit ja kankaat ja pyysimme lavastajaa katsomaan.

Lavastaja halusi lisää kontrastia laattakiviin, joten teimme 50x50cm reiät muovin palasiin, asettelimme ne eri laattakivien päälle ja suihkuttelimme niihin satunnaisesti lisää tummuutta. Tämän jälkeen lakkasimme lattian.

Lavastaja halusi suon myös leviävän näyttämön "ulkopuolelle", joten kävimme yhden työkaverini kanssa juuri ennen ensi-iltaa suihkuttelemassa vihreää näyttämön reunoillekkin.

Valmista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti