19.8.2016

Sängyksi kutsuttu huonekalu pyörillä

Lapsen sängyn runko valmistuu...
Hiljaisena kesänä taululle ilmestyi yön hämäryydessä uusia piirustuksia: sänkyjä metallirungoilla! Otin siis paperit kauniiseen käteen ja aloin hommiin.

Toinen sängyistä tulisi olemaan 1600mm pitkä lapsen sänky isolla päädyllä, ja toinen 1800mm pitkä kerrossänky.  Papereiden mukaan jalat tehtäisiin 30x30 mm metalliputkesta, puuosat 15mm koivuvanerista, mutta tukirakenteista ei ollut mitään mainintaa... päätin siis tehdä tukirakenteet 15x30mm putkesta taas "väärinpäin" (kuten tässä pöydässä), jotta putki näyttäisi yleisöön samalta putkelta kuin jalat, mutta veisi syvyyttä pois mahdollisimman vähän.

Piirustusten mukaiset 50mm pyörät kiinnitin lapsen sänkyyn hitsaamalla mutterin kiinni lattarautaan, ja hitsaamalla tämän lattaraudan palasen kiinni metalliputkeen niin, että mutteri jäi sisälle.

Kerrossängyssä käytin samaa tekniikkaa kuin pöydässä (linkki edellä).Kun pienemmän sängyn runko oli valmis, aloin tekemään kerrossängyn runkoa: tämä osoittautui paljon hankalammaksi, syystä että se on paljon isompi ja tilat eivät ole kauhean isot, joten en saanut sängyn kaikkia sivuja pöytää vasten (mikä helpottaa kummasti metallin palasen asettamista suoraan). Mutta selvisin käyttämällä suorakulmia ja puristimia ja painoja.Kiinnitin 15mm vanerit reunoihin itseporautuvilla ruuveilla, ja 9mm vanerit sänkylevyiksi samaisilla ruuveilla.

Olin toivonut että pääsisin itse maalaamaan sängyt, mutta eräs maalariharjoittelija tarvitsi näytön, joten hän maalasi sängyt.

Ja tälläiset niistä tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti