23.12.2015

Lomalla viimeinkin!
Etelässä ollaan taas. Meni hetken aikaa tottua siihen, että täällä on oikeasti se viisi tai kuusi tuntia valoisaa, ja lunta ei näy missään. Pari päivää sitten kävelin kaverin luota kotiin, ja oli niiin kuuma! Eikä ollut edes legginssejä ja toppahousuja päällä! En ollut käynyt kotona viiteen viikkoon, mutta ei siellä mitään kummallista ollut käynyt. Naapuri oli vaihtunut, huonekasvi oli elossa, kauhea mainospostivyöry tervehti ovella ja jääkaappiin jäänyt juusto alkoi juttelemaan. Tai sitten oli univelkaa ja höpötin itsekseni.


Viimeiset päivät Lapissa vietimme viimeistellen sviittiä, joka näkyy videolla; veistimme hahmot loppuun, teimme LEDit ja laitoimme ne seinään. Itse veistin Maapallon loppuun, ja asettelin avaruusalukseen nappulat (kiitos Idalle niiden veistämisestä) paikoilleen. Päädyimme tekemään tähdet kaivamalla LEDille ja
pienelle jääpalalle kuopan, jonka sitten peitimme lumelta. Tulihan niistä aika sieviä. Lopuksi siivosimme sviitin ylimääräisestä lumesta: sitä kyllä riitti... Jäät olivat loppuneet, joten emme voineet toteuttaa kaikkia patsas- ja sänkysuunnitelmia; joku muu tekee ne myöhemmin ja lähettää meille kuvat. Olisi ollut kiva nähdä meidän suunnittelema sviitti täysin valmiina omin silmin... Ja olisi ollut kiva päästä veistämään jäätä. Täysin valmista lumihotellia emme päässeet näkemään, mutta ainakin kaikki huoneet näyttivät olevan jo paikoillaan.

Paljon tuli tälläkin reissulla koettua ja opittua. Näin revontulia melkein joka toinen ilta (kunnon revontulet kerran) ja kolme tähdenlentoa. Kävin poroajelulla, ajoin kelkalla, ja kaaduin kelkalla. Tapasin paljon ihania ja erikoisia ihmisiä. Olin mukana rakentamassa lumirakennuksia, suunnittelin ja veistin sviitin. Myös toinen meidän suunnittelemamme sviitti kai nyt toteutetaan, merenalainen maailma, vaikka emme pääse sitä ikinä varmaan näkemään. Oli kiva reissu, mutta oli kyllä myös kiva päästä kotiin.

Pääsin kokeilemaan minikelkalla ajoa ennenkuin turistit saapuivat! 


Ravintola

Baari

Kuusikäytävä

Hämmentävä huoneryhmä, luulin aina käytävän olevan selkäni takana... Mutta eihän se siellä aina ollut.

Lisää kristallikäytävää!

Kuusikäytävän karhu

Paloturvallisuus on tärkeää hotellissa, joka on tehty lumesta ja jäästä...

Ja vähän maisemia! On ikävä lunta ja revontulia...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti