10.10.2015

Taiteelliset dalekit

Koulussa ollaan nyt oltukin kiireisiä... Tämän hetken projekteina ovat Lastenkulttuurikeskus Rullaan tuleva kaksikerroksinen linna + kaksi fondia, ja Halloween juhlan katto, jonne on tehty 60 pientä hämähäkkiä vaahtomuovista (itse tein vain yhden, ei ollut mieleistä hommaa) ja yksi suurempi hämähäkki (jonka kolmimetrisiä jalkoja olin tekemässä aika paljonkin, vaikka sekin tuntui ihan kamalalta hommalta). Viimeiset pari kolme viikkoa olen viettänyt suunnittelemalla ja maalaamalla 9 metriä leveän taikametsä-fondin (joka valmistui muutama päivä sitten) ja maalaamalla linnan ulkoseiniin tulevia kiviä. Mutta näistä jutuista kerron sitten myöhemmin syysloman jälkeen, kun hommat on suhteellisen valmiita ja ajatukset selviä.

Vapaa-ajalla (jota on ollut vähän) olen tehnyt hieman vapaampia hommia. Ystäväni pyysi minua tekemään lasinalusia. Toiveena oli että niissä olisi taiteellinen kuva dalekista (Doctor Who), ja että ne olisivat selvästi samanlaisia, mutta värit olisivat eri sävyisiä jokaisessa (kun tausta tummenee, Dalek vaalenee), mutta muuten saan itse suunnitella kaiken.

Huonolaatuinen kuva työtilasta lattialla ja alusista maalattuina vailla viimeisiä silauksia.


Vanerin sain uusien kirjahyllyjen mukana turhakkeena (kai se oli joku pakkausjuttu?) ja maalit kaivoin lipaston laatikosta. Sahasin vanerin samankokoisiksi palasiksi mielettömän huonolla pistosahallani ja hioin reunat käsin. Maaleina toimivat öljyvärit. Päädyin laittamaan alusiin neljää väriä, jotka tummenevat ja vaalenevat kivassa rytmissä. Dalekeita varten tein sapluunan (on mukavaa omistaa oma laminointikone). Dalekeista piti tulla ensin punaisia, mutta punaista kun lähtee vaalentamaan niin siitähän tulee vaaleanpunaista, joten päätinkin vaihtaa värin oranssiin joka "vaalenee" keltaisempaan päin. "Tummempiin" dalekeihin tein vielä korostuksia keltaisella. Yksityiskohdat tein permanenttitussilla, ja lopuksi lakkasin lasinaluset kolmesti jotta ne kestäisivät paremmin käyttöä. Olisin varmaan lakannut vielä muutaman kerran, jos kaveri ei olisi ollut kärsimätön.

Sitten vielä yksittäiskuvat lasinalusista, mukavan kiiltävinä lakkauksen jälkeen:Häiritsemään jäi se, että dalekit näyttävät ihan käsin maalatuilta eikä yksikään näytä samanlaiselta, vaikka se oli tarkoituksenakin. Näitä oli ihan kiva tehdä, ja hyvin on kuulemma kestäneetkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti