4.9.2015

Mitä hummeri sanoo?

Viime keväänä tamperelainen rock-bändi, Ruinside, kävi koululla kuvaamassa musiikkivideota kappaleelleen "Dethroned To Be Thriven" (löytyy youtubesta). Luonnollisesti me lavasterakentajat oltiin mukana hommassa niin paljon kuin mahdollista.

Kokeiluni siitä, miltä maalattu pehmustettu seinä näyttäisi.
Lopulta päädyttiin kuitenkin tekemään seinä oikeista patjoista.
Tekemisessä olin mukana niin paljon kuin pystyin (tai saattaa olla että karkasin tekemään jotain muuta asiaan liittyvää kun homma kävi tylsäksi). Autoin hieman pehmustettujen seinien rakentamisessa, ja tein ruokaa. Kuvauspäivänä en ikävä kyllä päässyt paikalle, koska auton rengas sanoi itsensä irti. Tai ei se mitään sanonut, irtosi vain. 

Jostakin syystä en ole ottanut yhtään kuvia pehmustetuista seinistä tai kuvaustilasta, mutta ruuasta on.Kun vanerien ja patjojen yhdisteleminen kävi tylsäksi, karkasin toiselle puolelle tekemään hummereita ja kaviaaria


Ensin leikkasin hummereita varten sopivat palaset lankaleikkurilla. Sain hieman tuntumaa kolmiulotteiseen tekemiseen; sitä ei ole tullut tehtyä paljoa viime aikoina, ja hetken aikaa meni hapuillessa.

Hioin kappaleet oikeaan pyöreämpään muotoon ja tein hännän ja pään kuviot. Sakset kiinnitin rautalangalla ja kuumaliimalla. Jos kyse ei olisi ollut niin pienistä kappaleista, olisin varmaankin käyttänyt uretaania kuumaliiman sijaan, mutta kuumaliima teki tehtävänsä. Hummerien ihme "tuntokarvat" ja jalat tein rautalangasta. Jalkoihin pyörittelin ympärille normaalia maalarinteippiä, jotta niistä tuli hieman enemmän ravun jalan näköiset. 

Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin ehkä kitannut ja/tai paperoinut hummerit, mutta näillä mentiin.

Ja tältä näytti lopputulos (lopputulokset?) 

Rautalanka- ja teippi sotkujen jälkeen pohjamaalasin hummerit rusehtavan punaisella, tein luonnonsienellä jonkinlaista täplää päälle ruskealla ja oranssilla, ja sitten laitoin päälle kiiltävää lakkaa. 

Silminä toimivat mustat nuppineulat.

Toisen ravun jaloista tuli hieman jännän näköiset, enkä ehtinyt korjata niitä.

Ei pitäisi varmaan tehdä eläimiä koulussa, kiinnyin näihinkin hämmentävän paljon. Siellä ne mun vauvat on jossain maailmalla nyt. 

Toivottavasti kukaan ei ole yrittänyt syödä niitä.Kaviaarit tein Iidan kanssa sivuhommana samalla kun odoteltiin hummerien kuivumista: isorakeisesta (?) styroksista revittiin palasia irti, maalattiin mustaksi, ja lakattiin kiiltävällä lakalla. 
Osa näistä liimattiin Satun tekemien hanhenmaksapasteijoiden (?) päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti