10.12.2014

Seinämaalaus

Tätäkin projektia on suunniteltu tämän lukukauden alusta lähtien.Mutta tässäkin tuli vastaan jakson vaihtuminen joten maalaus valmistui vasta nyt. Saimme tehtäväksi suunnitella seinämaalauksen kahdelle kätsäkoulun gallerian seinistä. Jakauduimme sitten kahteen ryhmään, Banaaniponeihin ja Valkosipuliritareihin.

Baananiponeilla oli monta suunnitelmaa, mutta Andy Warholin Marilyn Monroe-maalausten innoittamana päädyttiin tekemään samankaltaisia kuvia Akseli Gallen-Kallelasta, onhan nyt hänen juhlavuotensa (vai oliko se vasta ensi vuonna?).Kuvat tehtiin erikseen tilatuilla silkkipainoilla, jotka ovat muuten ihan törkeän kalliita, Silkkipainoilla kuvien tekeminen suoraan pystysuoralle seinälle olisi ollut todella vaikeaa (vielä paikassa jossa ei olisi päässyt pesemään n. 90x100cm kokoisia kehyksiä levityksen jälkeen missään) joten kuvat tehtiin osastolla erillisille levyille, joihin laitettiin valkoista pohjamaalia.

Ennen tätä hommaa en ollut edes kuullut silkkipainoista, ja ajatus niiden käytöstä pelotti, mutta helppoahan se oli. Kehys paikalleen, väriä yläreunaan, lastalla veto alaspäin, kehys ylös, ja tättärää. Kehysten peseminen oli se aikaavievin homma; aina levityksen jälkeen pesu, kuivaus, ja sitten uutta väriä kehiin.

Maalina käytettiin akvarelleja.

Maalaukset olivat valmiita viime perjantaina, mutta ne saivat odotella viimeistelyä ja kiinnitystä maanantaihin asti. Koko juttua suunniteltiin monta viikkoa, ja toteutukseen meni vain noin yksi ja puoli päivää, perjantaina lähdettiin jo yhden aikaan kotiapäin. Valkosipuliritarit auttoivat toteutuksessa ja kiinnistyksessä paljon.

Tälläinen oli lopputulos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti