14.9.2014

Gizan pyramidit

Saimme kotitehtäväksi rakentaa plastoliinista Gizan pyramidien alueen pienoismallin. Tehtävän piti olla valmis viime perjantaina, mutta olin onnistunut saamaan tappokuumenuhaflunssan enkä päässyt vessaa kauemmas sängystä neljään päivään. Olin siis täällä pikkukaupungissa jumissa, enkä päässyt ostamaan sitä plastoliinia mitä olis kyllä Sastamalasta saanut. Elikkä perjantaina kun olin lähestulkoon terve enkä nähnyt enää harhoja (luulin näkeväni kärpäsiä kokoajan, tai ehkä huoneeseeni oli eksynyt oikeasti kärpänen), ryntäsin koulun jälkeen ostamaan sen saakelin paketin.

Niinkuin "saakelin paketista" voi päätellä, perjantai-iltana paloi pinna tuon möykyn kanssa. Oli pakko lähteä kahdeksalta illalla ajamaan Etelä-Suomeen vanhempien luo rapsuttelemaan koiria ja rentoutumaan vähän. Elikkä pyramidit sain valmiiksi vasta tänään vähän ennen kuin Doctor Who alkoi.

Näillä välineillä lähdettiin liikkeelle. Tosi ammattimaista.

Tässä vaiheessa olin saanut pieniä palasia irti tuosta plastoliini möykystä. Kädessä oleva palanen oli ainut joka oli tässä vaiheessa lämmitetty ja valmis muovailuun. Aikaa kulunut noin 20 min.

Aloitin pohjasta. Muistin opettajan sanoneen että plastoliinia voi lämmittää mikrossa. Silti alkoi mennä hermo, kun tätä väänsi perjantai-iltana. Aikaa oli kulunut noin tunti.

Yksi pyramideista tehty, kello näytti kahdeksaa, kaverit olivat baarissa, viimeiset rahat oli menneet plastoliiniin, Oli aika jättää tämä homma sikseen ja mennä vanhempien luo nauttimaan netflixistä, ilmaisesta ruoasta ja neljän koiran rapsuttelusta.

Tänään en sitten jaksanutkaan ottaa niin paljoa kuvia. Eihän tässä nyt niin kauhea homma muutenkaan ollut, tänään meni vain n. 30 minuuttia kun tein loput pyramidit ja tuon upean sfinksin. Suunnitelmissa oli ollut tehdä tuo pohjakin oikean maanpinnan muotoiseksi, mutta en sitten tiennyt kuinka paljon se korkeus vaihtelee eikä tietoakaan siitä tuntunut löytyvän mistään. 

Sellainen siitä nyt sitten tuli. Mittakaava 1:10 000. Seuraavalla kerralla teen kyllä isomman, oli rasittavaa tehdä noita pieniä pyramideja. Eikä tähän mennyt edes puolta kiloa plastoliinia. Ei siitä kyllä kauhean kaunis tullut, mutta tulipahan tehtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti