14.9.2014

Alku ja harjoituksia


Sain sitten blogin luotua. Vihdoinkin. Ei siinä mennyt kuin viisi viikkoa. Lisäksi keksin vielä ihan hauskan nimenkin: Purua hamsterille. Hehe. Kun on se Sara Gruenin kirja Vettä elefanteille ja me kuitenkin lavasteella tehään aika paljon puutöitä, ja sitten kun sain vielä eilen söpön hamsterin (jonka nimi on muuten Edmund; C.S Lewis ja Jane Austen pitää sitä hyvänä nimenä, joten kai voin minäkin).... No on Purua hamsterille hauskempi nimi kuin se mun toinen vaihtoehto: porkkana. On niin kivaa olla niin luova ja fiksu.

No mutta, sitten voisikin mennä itse asiaan. Elikkä perjantaina tehtiin maalausharjoituksia. Opeteltiin että miten maalataan jokin pinta näyttämään joltakin muulta. Ohennettua Ykköspohjaa mustalle pohjalle, ja eikun kokeilemaan.


Marmori 1

Marmori 2

Marmori 3

Ensimmäisenä harjoittelin marmorin maalausta. Hieman maalia pintaan, ja sitten muovin kanssa leikkimään. Ei nuo kyllä mun mielestä ihan kauheasti marmorilta näytä, mutta ehkä se siitä sitten kun saan hieman lisää harjoitusta, vaaleamman pohjan ja pintaa katsotaan hieman kauempaa...

Puu muotilla 1

Puu muotilla 2

Sitten kokeilin puun kuvion tekemistä muotilla. Ensimmäinen yritys näytti mielestäni vielä ihan hyvältä kun tein sen, mutta nyt kun katsoo kuvaa 1, niin ei se kyllä niin kauhean nätiltä näytä. Taisi olla hieman liikaa vettä. Toinen yritys näyttääkin jo paremmalta; maalia oli vähemmän, ja muotin käytön jälkeen pintaa on hieman taputeltu piiskalla.

Puu 1

Puu 2

Puu 3

Ja viimeisenä ja vähäisimpänä: puu, ilman muottia, kuvio ihan itse tehtynä. Täytyy kyllä sanoa ettei tuo kyllä näytä puulta sitten millään. Ehkä vähän, jos katsoo kaukaa ja yrittää kovasti muistella miltä se puupinta nyt näyttikään. Enemmän nuo näyttää tunneleilta, tai joltain ihan muulta... Puu 3 on käsitelty piiskalla, muuten kaikki on tehty samalla tavalla. Seuraavalla kerralla pitää varmaan olla ohuempi sivellin... Lisää harjoitusta vaan, kyllä se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti