4.6.2016

Kirjaimia

Kun palasin työharjoittelun jälkeen kouluun, pääsin heti styrox-hommiin. Tampere Guitar Festival oli tilannut koululta suuret kirjaimet ja kitaran (TGF:n logo). T ja F oli jo tehty, mutta eriävien mielipiteiden takia oppilas, joka oli ne tehnyt, ei voinut myös tehdä G:tä. Otin siis styroxin pöydälle ja rupesin vääntämään suurta G:tä.

Ensimmäiseksi kuumalankaleikkurin pöytä piti saada suuremmaksi, joten teimme siihen Joonaksen kanssa jatkopalan (Joonas taisi tehdä suurimman osan työstä). Sitten päästiin hommiin.

Heijastin G:n piirtoheittimellä styroxille, piirsin sen ja sitten leikkasin palasissa oikeaan muotoon kuumalankaleikkurilla. Lankaleikkuri ei ollut tuttu kaveri, joten en onnistunut leikkaamaan ihan viivojen mukaan...
Kun palaset oli leikattu, aloin kiinnittämään niitä uretaanilla yhteen. Saumat menivät ristiin, jotta kirjain olisi kestävämpi.
Kun olin saanut kirjaimen kasaan, yritin hioa kaaria hieman nätimmiksi kahdella eri hiomakoneella. Voi sitä purun määrää! Palloja oli taskuissa ja niitä päätyi oman sängyn lakanoidenkin väliin... Suurimmat reiät täytin styroxilla ja uretaanilla, loput kittasin. Sain pienen Ida-apurin tähän vaiheeseen, kesäloma oli jo lähellä ja kiire kova...

Kun kirjaimet olivat valmiit, ne paperoitiin voimapaperilla (liima + paperi). Haasteena oli saada paperi kirjainten päälle mahdollisimman tasaisesti, ilman ilmakuplia.

Paperoidut kirjaimet maalattiin valkoisiksi, ja niille tehtiin kertopuusta ja vanerista telineet.

Ja tässä lopputulos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti