20.12.2016

Lumilinnan rakentajat 2 - Ankkaperheen paluu

Jotenkin ankkaperhe päätyi taas tänä vuonna Ylläksen maisemiin yhden lisäjäsenen kanssa. Viime vuonna lumihotellia vietimme viisi viikkoa rakentaen. Tänä vuonna vietimme napapiirin toisella puolen vain neljä viikkoa, mutta huisketta ja hulinaa riitti silti. Tänä vuonna saimme jopa firman auton käyttöön, mikä helpotti hankaluuksiin joutumista. Opin ainakin sen, miten auton saa ylös lumipenkasta. Tämä tapahtuu joka pyytämällä kavereita työntämään autoa kovaa, (muttei mielellään niin kovaa että takavalo menee rikki...), tai nauramalla hysteerisesti tonttupuku päällä toivoen, että joku asiansa osaava hoitaa homman.

 Tänä vuonna saimme veistää lumihotellin kaikkiin normaaleiden huoneiden seiniin pienet kaiverrukset (viime vuonna saimme suunnitella ja veistää yhden sviitin, jonka kuvia näkee tästä ja tästä). Muuten työt olivat aikalailla samanlaisia kuin viime vuonna (lumirakentaminen, kristallikäytävä, ja tonttuilu).

Tänä vuonna rakentaminen oli saatu aloitettua paljon aikaisemmin kuin viime vuonna, joten pääsimme suoraan hommiin. Kun tuli kuuma, menimme tekemään kristallikäytävää, ja kun tuli kylmä menimme lapioimaan. Tonttuilua myös riitti: tänä vuonna pääsin yli bussitonttuilu traumoistani, ja olin matkaoppaana useaan kertaan. Hauskaahan tuo oli omalla tavallaan.

Tänä vuonna työporukka oli hieman muuttunut, samoin kuin kämppikset: talon jaoimme kahden ranskalaisen ja yhden sveitsiläisen kanssa, naapurissa asui tanskalainen ja belgialainen, ja töissä pyöri niin virolaisia, latvialaisia, kiinalaisia kuin ranskalalaisia. Brittiläisiä turistejakin pyöri joka nurkassa. Jos haluat harjoitella eri kieliä, mene lappiin sesonkiaikaan!

Kuvia olisi läpikäytävänä noin 330, joten lisäilen kuvia lisää hieman myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti