22.2.2016

Ei siveltimiä!

Kulta-kokeiluja 
Karkun kotitalous- ja sosiaalialan ammattioppilaitoksen tuolit kaipasivat hieman uudistusta. Asiakkaiden toiveena oli paljon kultaa, glamouria ja eläinkuosia. Tuolien metalliosat spraymaalattiin kultaisiksi, mutta puuosasta ei luultavasti olisi saanut saman sävyistä kultaista (testit näyttivät aina jostain syystä vihertäviltä), joten päädyimme maalaamaan puuosat mustalla.

Toisen (vai kolmannen?) maalauskerran jälkeen
löytyi vielä kitattavaa...
Tämä tarkoitti sitä, että pääsin opettelemaan ruiskumaalausta. Maalauskaapissa ei saanut olla elektronisia laitteita kun laitteet olivat päällä, joten kuvia ei paljon ole. 

Puuosat oli tehty vanerista, joten ne olivat täynnä vanerille tyypillisiä pieniä rakoja. Tuoleja oli myös käytetty jo muutama vuosi, joten niissä oli farkun napeista yms. tulleita matalia naarmuja. Niiden kittaaminen oli kovaa työtä. Tuoleja kitattiin ensin pikasilotteella, mutta se ei pysynyt matalimmissa naarmuissa, joten siirryimme muovikittiin. Tuolit kitattiin ja maalattiin neljä kertaa ennenkuin tulos oli hyvä. 
Istuinosia vaille valmista!

Kangaskaupoista ja nettikaupoista ei löytynyt sopivia eläinkuoseja, joten päädyimme päällystämään istuinosat kullanhohtoisella tummanruskealla keinonahalla.

vanha vs. uusi

Valmista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti